-          8 ore pentru muncă în folosul comunității (jobul de zi cu zi)

-          8 ore pentru studiu personal, evoluție spirituală, exerciții, etc.

-          8 ore pentru somn, relaxare, etc.

   Când se depășește perioada de 8 ore, se produce un dezechilibru și una dintre perioade va avea de suferit. Deasemenea, țineți cont de faptul că după terminarea jobului e nevoie de 1-2 ore în care trebuie să faceți cu totul altceva pentru a vă putea deconecta de la energia jobului. Mintea noastră rămâne de multe ori legată la problemele de la servici și are nevoie de o perioadă de deconectare, adaptare.
   Recomandarea mea e să nu depășiți cele 8 ore pentru job, pot să vă zic din proprie experiență că si 8 ore e prea mult. Recomandarea mea e sa aveti un job de 6 ore maxim dacă vă permiteți. Chiar dacă aparent corpul se descurcă bine și compensează, pe termen lung apar dezechilibre majore.
               Mintea noastră e destul de ordonată și iubește să aibă un program și să ne ținem de acel program. De fiecare dată când de exemplu nu dormim o noapte corpul nostru lucrează pentru a compensa zile la rând. Dacă se continuă cu un program dezordonat, pot apărea boli sau alte dezechilibre.
               Viața este repetitivă, ciclică, este bazată pe programe mentale-energetice, pe tipare de gândire și comportament. Vom putea schimba viața noastră doar schimbând aceste programe, tipare. Este nevoie de multă hotărâre și determinare, iar toate acestea vin ca urmare a unei transformări profunde în conștiință. Omul poate face aceste schimbări în orice moment, dar fără o schimbare în conștiință nu vor fi de durată. Această schimbare în conștiință poate fi asemănată cu recodificarea ADNului. Este ca și cum schimbăm într-o catenă de ADN un 0 cu 1 și întreg lanțul se schimbă. Prin astfel de schimbări reușim să influențăm destinul și viața noastră.
               Cu cât avem mai multe informații despre cum funcționează lumea noastră cu atât ne va fi mai ușor să găsim pârghii care să ne susțină în drumul nostru, cu atât vom găsi mai ușor drumul nostru.
               În cele ce urmează am să vă dau un exercițiu care să vă ajute să treceți prin viața mai ușor. Este un exercițiu de vizualizare. În acest exercițiu vom aduce lumină în viața noastră și vom elimina toate problemele pentru următoarele 4 săptămâni. Se poate extinde la o perioadă mai mare, dar recomandarea mea e să mergeți cu pași mărunți. Această tehnică poate fi aplicată și dacă de exemplu aveți un eveniment important, o operație, peste care doriți să treceți cu bine.
               Se vizualizează cele 4 săptămâni pe un film, ca și cum ați privi la un diapozitiv, fiecare săptămână având 7 poziții în acel film. Fiecare poziție reprezintă o zi din viața voastră. În continuare vă conectați la sursă și aduceți un fir de lumină, conectând fiecare diapozitiv, cadru, la sursa de lumină. Vizualizați cum se luminează fiecare cadru din film și cum totul devine radiant. Mențineți imaginea pentru aproximativ 1 minut în mintea voastră apoi încheiați exercițiul. La fel, dacă în viitorul apropiat aveți un examen, sau o operație, se poate aplica aceeași tehnică. Vizualizați ziua cu pricina și aduceți lumină în fiecare oră din acea zi. Vizualizați cum totul decurge fără probleme.